Voornemen last onder dwangsom

U krijgt een brief van de gemeente met het onderwerp “Voornemen last onder dwangsom“. In de brief staan veel wettelijke termen zoals Wabo, Bor, Awb, bestemmingsplan e.d. Dat is even schrikken. Is het een buurman of heeft de gemeente zelf iets geconstateerd. U krijgt 2 weken de tijd om uw zienswijze kenbaar te maken. Dit is de eerste fase.

Hieronder wordt een actuele situatie gegeven van een geschil. Dit geschil zal nader worden uitgewerkt.

Lees meer

De geldplukmachine

De geldplukmachine van de overheid uitgevoerd door het CJIB wekt ergernis van vele burgers en volgens de rijdende rechter moet dit ophouden.

Introductie: De overheid en handhaving

De overheid is een belangrijke speler omdat iedereen hiermee te maken heeft. U bent boos, verdrietig, teleurgesteld, uit het veld geslagen, het geloof en vertrouwen in de overheid kwijt. Dit zijn allemaal logische reacties.

Lees meer

Product stuk en garantie verlopen

Product stuk en garantie verlopen. Wat nu?

Een grote misvatting is dat producten die worden gekocht door de consument maar één of twee jaar garantie hebben. De verkoper wil natuurlijk snel af van deze lastige klant want producten die ter reparatie worden aangeboden kosten veel tijd en geld.

Lees meer

Mijn NS problemen

Mijn NS problemen betreffen onder andere het onduidelijke portaal om zaken online te regelen. Vandaag (19 juli 2017) geconstateerd dat NS business Card houders geen klassewissel kunnen doen van 1e naar 2e klas. Ondanks de aanvraag via mijn NS en een referentienummer krijgt de gebruiker de indruk dat dit kan. Navraag bij de NS, hier hebben ze wel even ruggespraak voor nodig, blijkt dat dit niet mogelijk is.

Lees meer

Boete NS groepsticket reizen ICE trein

Binnengekomen is een situatie (boete NS groepsticket) waarbij een aantal mensen uit het buitenland gebruik hebben gemaakt van een groepsticket. Zij hebben een gematigde boete gekregen van 50 euro omdat ze een deeltraject met een ICE trein hebben gereisd. Is dit terecht?

Bezwaarpunten:

  • In de Engelstalige versie van de NS website staat niets vermeld. Sterker nog de actievoorwaarden van het NS groepsretour ticket: “Het NS Groepsretour is zowel bij NS als bij andere treinvervoerders geldig”
  • Een buitenlandse reiziger kan op geen enkele wijze duidelijkheid verkrijgen omtrent de kaders van de dienstverlening. Er wordt geen enkele informatie gegeven over toeslagen andere treinen bij gebruik van NS groepstickets.

 

Oplichting en bezwaar maken

Oplichting en bezwaar maken begint in feite bij een geschil. U heeft iets gekocht (dat beweert de tegenpartij). Of u heeft iets gekocht maar de tegenpartij beweert dat u veel meer heeft gekocht. In nette woorden u bent een verplichting aangegaan.

Lees meer

Overzicht van bezwaarcategoriën

We maken onderscheid tussen particulieren en rechtspersonen. In deze website concentreren we ons op particulieren.

De belangrijkste categoriën waarop bezwaarmogelijkheden bestaan zijn:

  1. Boetes (verkeer)
  2. Overtredingen
  3. Belastingen
  4. Overheid
  5. Gemeente (o.a. vergunningen)
  6. Verzuimboetes (administratieve verplichtingen)

 

U wordt beboet als u uw boete niet kunt betalen

Het is een van de schandvlekken van ons land: honderdduizenden mensen die diep in de schulden zitten, worden behandeld als paria’s. Incassobureau’s verdienen er grof geld aan, de overheid jaagt ze op als criminelen en vrijwel geen politieke partij die zich er echt druk om maakt.

Dit is de kop die de Correspondent laat zien bij hun artikel:

“Wie in Nederland zijn rekeningen niet kan betalen, wordt beboet, vernederd en gegijzeld”

Geen enkele politieke partij stemde tegen: Waarom zouden ze ook? Het ging immers om het onderbrengen van de ‘Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen’ in de ‘Wet Administratieve Handhaving Verkeersvoorschriften’. Veel saaier en onbeduidender wordt het niet. Onverzekerd rijden kwam onder het verkeersboeteregime te vallen en de boetes bij te laat betalen gingen omhoog. Lees dit artikel verder op de website van de Correspondent

Bron: de Correspondent (maart 2017)